نصب و سیم کشی آیفونهای تکنما

آیفون های تکنما در ابتدای ورود به بازار ایران سردر گمی های زیادی به بار آوردند. سیم کشی و نصب آیفون های تصویری آن هم با برند تکنما بسیار پیچیده تر از هر آیفون تصویری دیگر بود و حتی تعمیرات آیفون تصویری تکنما نیز بسیار پیچیده تر از دیگر آیفون های تصویری می باشد. ازین رو بسیاری از نصابان آیفون تصویری و حتی تعمیرکاران آیفون تصویری در تهران و ایران نیز دیگر به سمت نصب و تعمیرات آیفون های تصویری تکنما نمی روند. ما در این مطلب سعی داریم تا تمامی روش های نصب و سیم کشی آیفون های تصویری تکنما را به شما آموزش دهیم پس تا انتهای این مطلب مارا یاری نمایید.

دانستنی های نصب در آیفون تکنما

نگاهی به تجهیزات مورد نیاز برای نصب آیفون تکنما

آیفون های تکنما برخلاف آیفون های صوتی و تصویری دیگر تجهیزات زیادی برای نصب نخواهند داشت و تنها در ساختمان های کدینگ و نامبرینگ به یک صورت نصب می گردند. اما مهمترین این تجهیزات از ابتدای نصب موارد زیر خواهند بود.

  1. ترانس 16 تا 24 ولت AC , DC
  2. پخش کننده تصویر در مدارات موازی و مجزا
  3. ایزیلاتور در مدار نصب چند خطی
  4. حافظه مشترک در صورت نیاز برای آیفون های سری C ( محصولات حافظه دار جدید تکنما دارای حافظه مجزا برای هر واحد است)
  5. سوئیچر دو پنله آیفون تکنما

1- ترانس مناسب برای نصب پنل تکنما

شرکت تکنما در پنل های بیرونی خود و در ابتدای ورودی ولتاژ به برد پنل از رگولاتور خطی 12 ولت استفاده نموده تا ولتاژ ورودی 24 ولت را به 12 تبدیل نماید تا برای منظور تغذیه دوربین مورد استفاده قرار گیرد و ولتاژ های زیر 5 ولت برای تغذیه میکروکنترلر و مدار صوت استفاده شوند.

این شرکت از ترانس 24 ولت AC , DC استفاده نموده تا بتواند با این ولتاژ بالا هم مشکلات درب بازکن را حل نماید و هم افت ولتاژ در ساختمان های دارای حیاط را کم کند. اما پیشنهاد سریر تصویر برای نصب اصولی آیفون تکنما و طول عمر بالای این محصولات به شرح زیر می باشد.

توجه داشته باشید که این رگولاتور ورودی به مدار بریا تبدیل ولتاژ 24 به 12 مورد استفاده قرار میگیرد و در صورتی که در رگولاتورها ولتاژ ورودی بالاتر رود رگولاتورها دارای طول عمر کمتری خواهند بود. پس این رگولاتورها در صورت استفاده از ترانس 24 ولت بسیار داغ می گردد. پس اگر مسیر زیادی از ترانس به پنل درب دارید از ترانس های 24 ولت مستقیم برای تغذیه پنل استفاده نمایید. اما اگر مسیر زیادی میان ترانس تکنما و پنل بیرونی تکنما وجود ندارد بهتر است از ترانس های 16 ولت DC استفاده نمایید تا طول عمر پنل را بالا ببرید.

2- پخش کننده تصویر در سیم بندی آیفون تکنما

همانطور که از نام محصول پیداست پخش کننده تصویر تکنما تنها مبدل یک خط تصویر به 8 خط تصویر می باشد که برای ساختمان های با سیم کشی چند خطی و ساختمان های سیم کشی مجزا بالای 3 واحد مناسب می باشد که در ادامه این مدل سیم کشی تکنما را کاملا تخصصی بررسی خواهیم نمود. به این محصول نگاهی بیاندازید.

پخش کننده تصویر تکنما
پخش کننده تصویر تکنما

این محصول برای کارکرد خود نیازمند یک ولتاژ مستقیم 16 تا 24 ولت می باشد و دو سیم ورودی تصویر از پنل وارد این پخش کننده می گردد و توسط 8 خروجی می توان از این پخش کننده برای هر لاین و یا سه واحد با سیم کشی مجزا استفاده نمود. در ادامه نحوه سیم کشی ساختمان ها با پخش کننده را توضیح خواهیم داد.

3- ایزیلاتور تکنما برای ساده سازی خطوط دیتا

ایزیلاتور تکنما
ایزیلاتور

ایزیلاتور در سیم بندی تکنما یک ساده سازی در خط دیتا ایجاد می کند. بدین صورت که در سیم بندی یا سیم کشی چند خطی تکنما یک باگ وجود دارد که در ارتباط واحد با واحد دچار شلوغی خط و ایجاد بوق اشغال می گردد. در این ساختمان ها می توان برای رفع مشکل اشغالی تماس واحد با واحد از ایزیلاتور تکنما استفاده نمود. نحوه نصب ایزیلاتور را در ادامه توضیح خواهیم داد.

در صورتی که تعداد واحدهای شما از ده واحد بیشتر باشد و دچار مشکلاتی نظیر اشغالی در تماس واحد با واحد در نصب آیفون تکنما هستید بهتر است تا از ایزیلاتور تکنما برای رفع مشکلات استفاده نمایید.

4- حافظه مشترک برای کلیه واحدها

تکنما در ابتدای تولید محصولات خود آیفون های سری C را تولید نمود که از حافظه مشترک برای ذخیره سازی عکس استفاده میکردند. این حافظه در نصب تکنما بعد از پنل و قبل از اتصال به واحدها به صورت سری در مدار قرار میگرفت. این حافظه برای تمام واحدهای ساختمان یکی بود اما واحدها تنها به عکس ذخیره شده توسط آیفون خود دسترسی داشتند. اما در محصولات جدید آیفون های دارای حافظه تنها می تواند مربوط به یک واحد و خود آیفون داخلی باشد.

حافظه مرکزی تکنما مدل حافظه تصویر هوشمند
حافظه مرکزی تکنما مدل حافظه تصویر هوشمند

روش نصب حافظه مشترک را در ادامه ببینید.

5- سوئیچر دو پنل در آیفون تکنما

در بسیاری از ساختمان های دارای دودرب برای نصب آیفون تکنما از این سوئیچر هوشمند استفاده می شود. این سوئیچر در بین دو پنل از ساختمان قرار می گیرد. در صورت وجود حافظه ذخیره سازی عکس در ابتدا پنل ها به سوئیچر متصل شده و بعد از سوئیچر به حافظه و ایزیلاتور متصل میگردند. این سوئیچر بدین صورت عمل خواهد کرد که در صورت تماس شخصی از یک پنل سوئیچر هوشمند تمام واحدها را به همان پنل متصل خواهد کرد و بدین صورت شما تصویر و ارتباط صوتی با همان پنل را خواهید داشت.

نگاهی به تعداد سیم بندی در آیفون تکنما

همانطور که میدانیم سیم بندی آیفون های تکنما بسیار متفاوت از سیم کشی آیفون های دیگر می باشد. آیفون های تکنما برای کارکرد مناسب به هفت رشته سیم مشترک برای تمام واحدها نیازمند هستند. این هفت رشته سیم میتواند در تمام واحدها مشترک باشد و حتی می تواند به صورت مجزا برای هر واحد 7 رشته سیم داشته باشد.

اگر به پشت پنل یا پشت آیفون تصویری تکنما نگاهی بیاندازیم خواهیم دید که این آیفون تصویری یک قسمت 5 سیمه با نام دیتا دارد و یک قسمت دوسیمه با نام تصویر. به تصویر زیر نگاهی بیاندازید.

همانطور که می بینید در پنل بیرونی آیفون های تکنما چندین سوکت متصل می شود که هر کدام از این سوکت ها مربوط به یک عملکرد در آیفون تکنما می باشد. پس طبق این عکس مدار و سیم کشی آیفون تکنما را بررسی خواهیم نمود.

عملکرد سیم ها در آیفون تکنما

همانطور که میدانیم آیفون تکنما دارای هفت رشته سیم بوده که عملکرد سیم ها به صورت زیر می باشد.

  • سیم L1 , L2 مربوط به صدای رفت و برگشت
  • سیم D1 , D2 مربوط به درب بازکن و تماس واحد با واحد و زنگ
  • سیم GND همان منفی
  • سیم V+ و V- دو سیم مربوط به تصویر انتقالی به واحدها

انواع سیم کشی آیفونها در ساختمان ها

هر ساختمانی بسته به برق کار آن ساختمان دارای یک سیم کشی مشخصی می باشد. پس قبل از سیم بندی یا نصب آیفون تکنما باید بدانیم سیم کشی ساختمان از کدام مدل سیم کشی می باشد تا بتوانیم بهترین کیفیت در سیم کشی و صدا و تصویر در آیفون تصویری تکنما را شاهد باشیم. آیفون های تکنما تنها در تصویر دارای حساسیت های زیادی می باشد. از این رو باید در نصب آیفون های تصویری تکنما چند مدل از سیم کشی ساختمان ها را ملاک قرار داد. مثلا یک ساختمان برای نصب آیفون تصویری تکنما می تواند یک مدل از سیم کشی های زیر را داشته باشد.

  • سیم کشی تک خطی یا به اصطلاح سیم کشی آیفون صوتی
  • سیم کشی دو خطی یا به اصطلاح سیم کشی دو لاینه در آیفون های صوتی
  • سیم کشی چند خطی یا چند لاینه در ساختمانها
  • سیم کشی مجزا و دارای جعبه تقسیم کلی در همکف (سیم کشی آیفون های چهارسیمه)
  • سیم کشی مجزا در تمام واحدهای هر طبقه و ارتباط کلی طبقات با یک کابل به پنل

نقشه نصب و سیم کشی آیفون تکنما در سیم کشی تک خطی (نصب بر روی سیم کشی صوتی)

این مدل سیم کشی معمولا مربوط به ساختمانهایی است که قبلا دارای آیفون صوتی بوده اند و اکنون می خواهند آیفون تصویری نصب نمایند. در این ساختمان ها بهترین گزینه برای نصب آیفون تصویری، آیفون تصویری تکنما می باشد. چراکه این آیفون تصویری در ابتدا تنها برای همین منظور طراحی شده بود تا بتواند جایگزین مناسبی برای نصب آیفون تصویری به جای آیفون صوتی باشد و هزینه های سیم کشی یک ساختمان را کاهش دهد.

در این مدل از سیم کشی آیفون تصویری در هر طبقه یک واحد و تعداد طبقات میتواند تا n طبقه باشد. حتی ساختمانهایی که دارای چند لاین ولی به صورت خطی سیم کشی شده اند. در این مدل سیم کشی یک عدد کابل ۴ زوج از بالا به پنل وصل میشود و در میانه راه کلیه واحدها به کابل مورد نظر وصل میشود و همانطور که قبلا گفتیم اگر کابل تصویر و دیتا مجزا باشند به مراتب نتیجه بهتری خواهد داشت. در انتهای خط یعنی در آخرین طبقه یک عدد مقاومت ۷۵ اهم به دو رشته تصویر لحیم میشود. در ضمن لحیم کاری یکی از اصول اصلی نصب آیفون تکنما و کیفیت صوت و تصویر میباشد که در مواردی اگر لحیم کاری نشود گارانتی نیز باطل میشود. این مدل یکی از ساده ترین روش های نصب آیفون تکنما می باشد.

روش و نقشه سیم کشی و نصب آیفون تکنما در مدار تک خطی
نقشه سیم کشی و نصب آیفون تکنما در مدار تک خطی

جهت کارشناسی حضوری رایگان در انجام پروژه ویا اطلاع از لیست قیمتها میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

مهندس میرزاده  09120610658

نقشه سیم کشی و نصب تکنما در سیم کشی دو خطی یا دو لاین

روش نصب آیفون تصویری تکنما در هر مدل از ساختمان متفاوت است. این بسته مدل سیم کشی ساختمان دارد که به چه صورت نصب گردد. این روش مربوط به ساختمانهایی است که در هر طبقه دو واحد و کابل در دو لاین به جعبه تقسیم پارکینگ منتقل شده و با یک کابل به دم درب یا پنل میرسد.

در این روش هم نیازی به تقسیم کننده تصویر نیست و فقط کافیست که در انتهای هر خط دو عدد مقاومت ۷۵ اهم با هم سری شود و با خط تصویر (دو سیم تصویر) موازی نصب گردد. یعنی یک مقومت ۱۵۰ اهم

مانند شکل زیر:

نقشه سیم کشی تکنما در نصب تکنما در مدار دو خطی
نقشه سیم کشی تکنما در مدار دو خطی

مدار تکنما در سیم کشی چند خطی

سیم کشی چند خطی در آیفون تکنما مربوط به ساختمان هایی می باشد که دارای چند لاین سری می باشند. تصور کنید در یک ساختمان شما چند لاین از واحدها بر روی یکدیگر را دارید و تمام این واحدها که در یک لاین و بر روی یکدیگر قرار گرفته اند دارای سیم کشی سری می باشند. حال جهت سیم بندی این گونه از ساختمان ها بهترین راه برای کم نشدن کیفیت تصویر استفاده از پخش کننده تکنما می باشد.

به مدار نصب زیر توجه کنید. این مدار بهترین روش برای نصب آیفون های تکنما در ساختمان های چند لاینه می باشد. در این گونه از ساختمان ها که تا هشت لاین توسط یک پخش کننده ساپورت می گردد، به راحتی می توان بهترین کیفیت تصویر را داشت.

نقشه سیم کشی و مدار نصب آیفون تکنما در سیم کشی چند خطی
نقشه سیم کشی و سیم بندی آیفون تکنما در سیم کشی چند خطی
توجه داشته باشید که در این گونه از سیم کشی در آیفون تکنما بهترین تصویر را می توان با کابل دوربین مداربسته یا RG59 منتقل کرد. بدین صورت که جهت انتقال تصویر از پنل به پخش کننده و از پخش کننده به واحدها می توان از کابل RG59 برای کمتر شدن کیفیت تصویر استفاده نمود.
توجه داشته باشید که در این مدل از سیم کشی هر خط خروجی از پخش کننده تصویر باید حتما امپدانس 75 اهم را داشته باشد. به همین منظور در انتهای هر خط بین سیم های تصویر مثبت و منفی یک عدد مقاومت 75 اهم را لحیم میکنیم.

مدار و نقشه تکنما در سیم کشی مجزا برای هر واحد

نقشه سیم بندی و سیم کشی برای آیفون تکنما در این گونه از ساختمان ها بسیار راحت است. در واقع این ساختمان ها از سیم کشی مجزا استفاده می کنند و تمام واحدها توسط یک کابل مجزا از داخل واحد به یک جعبه تقسیم که در راه رو یا در نزدیکی پنل قرار دارد منتقل شده و از جعبه تقسیم به داخل پنل توسط یک کابل ارتباط میگیرند. این گونه از ساختمان ها در ایران بسیار مرسوم است. به شکل زیر توجه کنید.

نقشه سیم کشی آیفون تصویری تکنما با سیم کشی مجزا برای هر واحد
نقشه سیم کشی آیفون تصویری تکنما با سیم کشی مجزا برای هر واحد

همانطور که در تصویر می بینید در این گونه از ساختمان ها ما به راحتی می توانیم برای هر واحد یک خط تصویر در نظر بگیریم که در این صورت برای هر واحد در انتهای خط تصویر باید یک مقاومت 75 اهم برای رعایت امپدانس خط تصویر در نظر بگیریم.

توجه داشته باشید که در این گونه از سیم کشی تکنما می توان از هر خروجی تصویر برای حداکثر 3 واحد تصویر گرفت که در اینصورت تنها واحد دورتر باید دارای مقاومت باشد نه تمام واحدها

حال اگر تعداد واحد ها بیشتر از 8 عدد ( یا اگر از هر خروجی برای 3 واحد استفاده کنیم یعنی برای 8*3=24 عدد واحد ) باشد باید چکار کنیم؟ تکنما را چگونه نصب کنیم؟ آیا می توان از دو یا چند پخش کننده استفاده نمود؟

سری نمودن پخش کننده تصویر در آیفون تکنما در سیم کشی مجزا

همانطور که میدانیم پخش کننده تکنما یک خط تصویر را به 8 خط تصویر تبدیل می کند. اشتباه رایج در نصب آیفون تکنما این است که ورودی تصویر از پنل را به ورودی تمام پخش کننده ها میدهند که در اینصورت امپدانس خط بر هم خواهد خورد. اما بهترین روش در این سیم کشی روش زیر است.

نحوه  سری کردن پخش کننده تصویر تکنما در نصب آیفون تکنما برای 24 واحد به بالا در سیم کشی مجزا
نحوه سری کردن پخش کننده تصویر تکنما در نصب آیفون تکنما برای 24 واحد به بالا در سیم کشی مجزا

همانطور که متوجه شدید در این مدل از ساختمان ها ما می توانیم تا چند پخش کننده را به صورت سری با یکدیگر استفاده کنیم. اما نکته مهم در اینجاست که حتما باید ورودی پخش کننده دوم را از خروجی پخش کننده اول بگیریم و حتما یک مقاومت 75 برای ورودی پخش کننده دوم در نظر بگیریم تا در نصب آیفون تکنما بهترین کیفیت تصویر را شاهد باشیم.

توجه داشته باشید که برای تهیه و تولید این مطلب حداقل 10 فنجان قهوه و 10 شب بیداری صرف شده تا تجربه 10 ساله در یک ربع به شما منتقل شود. امیدوارم تا با نشر این مطلب و امتیاز دادن به آن و حتی انتقال آن به دیگران سبب خوشحالی ما شوید. باتشکر

گروه مهندسی سریر تصویر فعال در زمینه تعمیر آنتن مرکزی و تعمیر تابلو روان و همچنین سیستم های آنتن مرکزی هتلی فعالیت میکند. این شرکت دوره های آموزشی تعمیر و نصب آیفون تصویری را زیر نظر کارشناسان خود به صورت کاملا تخصصی برگزار میکند.

‫6 دیدگاه ها

  1. سلام،اطلاعات جامع وکاملی بود بعنوان یه هنرستانی آخر دهه ۶۰ نسبت به سایتهای دیگه که نگاه کردم، خیلی خوب تحلیل مدار نمودید ممنون ومتشکراز زحماتی که کشیدید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماس با ما