تعمیرات تکنمامطالب تعمیراتنصب تکنما

بررسی تخصصی تعمیرات پنل بیرونی آیفون تکنما (کدینگ و نامبرینگ)

با سلام خدمت تمامی همکاران و دوستان خوبم. امروز قرار است بعد از مدتها به بررسی تخصصی تر پنل های بیرونی آیفون های تصویری تکنما بپردازیم و تعمیرات و عیب یابی پنل های آیفون تصویری تکنما را دنبال نماییم. قبلا تعمیرات آیفون تکنما را در صفحه مشخص بررسی نمودیم. امید است بعد از آموزش دقیق این نوع از پنل ها بتوانیم به تجارب شما و خودمان بیافزاییم.

پنل های بیرونی تکنما در ایران یکی از بهترین نوع پنل ها می باشد. صدا رفت و برگشت برعکس تمامی پنل ها که از یک سیم مشترک استفاده میگردد در این برند از دو سیم رفت و برگشت صدا استفاده میشود. همین امر سبب کیفیت بسیار بالاتر در صدا در طبقات بالاتر خواهیم بود. البته توجه نمایید که این نوع از پنل ها در دو مدل کلی زیر تولید میگردند.

  • پنل های کدینگ
  • پنل های نامبرینگ

پنل ها همواره مهمترین قسمت در تعمیرات آیفون تصویری می باشند . چرا که پنل ها قلب اصلی یک سیستم آیفون تصویری تکنما هستند . با خرابی در برد اصلی پنل یا دوربین آن این خرابی مربوط به تمام واحدها خواهد بود . پس تعمیرات پنل آیفون تصویری مهمترین قسمت در یادگیری آیفون تصویری و تعمیرات آن است. حال برای این که تعمیرات یک پنل آیفون تصویری تکنما راحت تر انجام گیرد بهترین راه تقسیم بندی پنل برای بررسی تخصصی تر آن است.

نگاهی بر پنل های بیرونی تکنما

پنل های کدینگ تکنما در آیفون های تصویری تکنما بیشتر به ماژول M معروف بوده و می باشد و در اینجا قرار است که بررسی تخصصی تر این نوع از ماژول ها بپردازیم و تعمیرات تخصصی آیفون های تصویری و پنل های سری M تکنما را بیاموزیم. قبل از هر چیز باید بدانیم که ماژول M همان مین برد پنل های تکنماست. پنل های کدینگ تکنما تفاوت چندانی در تعمیرات پنل ندارند و تنها شرکت تکنما با قرار دادن قابلیت تنظیم کی بر روی پنل توانسته تا نحوه عملکرد ماژول m را تغییر دهد. بدین صورت که ماژول M هم بر روی پنل های نامبرینگ تکنما و هم بر روی پنل های کدینگ تکنما قابل نصب می باشد.

حال بهتر است تا اجزای یک پنل بیرونی تکنما را نام ببریم:

  • مین برد یا برد اصلی (مازول M)
  • دوربین تکنما
  • ماژول کی پد یا صفحه کلید

تعمیرات ماژول M در پنل های کدینگ و نامبرینگ تکنما

برد اصلی در آیفون های تکنما داخل یک قالب قرار داده شده است که در داخل آن یک عدد برد از نوع SMD قرار دارد و وظیفه این برد تعمین برق مورد نیاز برای تغذیه دوربین و نمایش اعداد شماره گیری شده از برد کلید یا کیبورد می باشد. ولتاژ ورودی این قطعه مقدار 18 تا 24 ولت از نوع برق مستقیم و DC میباشد. و برقی که برای تغذیه دوربین ارسال میگردد مقدار بین 12 تا 14 ولت میباشد.

حال جهت تعمیرات برد پنل آیفون تکنما در صورتی که تخصص کافی جهت تعمیرات برد های الکترونیکی دارید به تعمیرات ان دست بزنید در غیر اینصورت میتوانید برد اصلی را کامل تعویض نمایید.

ماژول M همان ماژولیست که از دید بسیاری از تعمیرکاران آیفون تصویری تعمیرات آن بسیار سخت است . اما در سریر تصویر تعمیرات برد انواع آیفون های تصویری به صورت تخصصی دنبال میگردد و حتی دوره آموزش تعمیرات برد آیفون های تصویری آموزش داده میشود. بهتر است حال نگاهی به ماژول M بیاندازیم…

برد اصلی یا مین برد پنل بیرونی آیفون تکنما کدینگ و نامبرینگ
برد پنل بیرونی آیفون تکنما ( ماژول m )

بررسی تخصصی المان ها در برد پنل آیفون تکنما (ماژول M)

همانطور که در تصویر مشاهده می نمایید برد داخلی ماژول m یا مین برد پنل بیرونی تکنما دارای قطعات اس ام دی و دیپ می باشد که هر یک عملکردی جهت کارکرد پنل خواهد داشت. همانند آیفون های داخلی شاهد آی سی LM386 هستیم که وظیفه تقویت صدای پنل را خواهد داشت و همچنین شاهد سه عدد رله از نوع اس ام دی هستیم که هر کدام وظایف مانند برقراری تصویر و باز نمودن درب و درب پارکینگ را خواهند داشت. در کنار هر رله نیز شاهد یک ترانزیستور اس ام دی هستیم که فرمان توسط این ترانزیستورها سوئیچ خواهند شد.

تعمیرات ماژول M پنل آیفون تکنما

 

تعمیر ماژول پنل تکنما

 

رگولاتورها در ماژول اصلی تکنما

دو عدد رگولاتور LM7812 و LM7805 نیز وظایف رگوله کردن ولتاژی را دارند و البته جهت تغذیه قسمت های مختلف برد مورد استفاده قرار میگیرند و میتوان یکی از نقاط ضعف این برد پنل آیفون تکنما را همین رگولاتور 7812 دانست، چراکه ولتاژ ورودی از ترانس تکنما که ولتاژی معادل 24 ولت مستقیم می باشد به یکباره توسط این رگولاتور به 12 ولت تبدیل خواهد شد و این اختلاف ولتاژی بالا یعنی ولتاژ ورودی بالا باعث گرم شدن بیش از حد رگولاتور می شود. پس در تعمیر برد پنل آیفون تکنما دانستن این موضوع بسیار موثر خواهد بود. شرکت تکنما نیز سعی نموده در پنل های بیرونی تکنما این مشکل را توسط یک هیتسینگ بر روی رگولاتور برطرف نماید. که البته با توجه به میزان آمپر مصرفی گاهی به خوبی این وظیفه میسر نمیشود.

همواره توجه داشته باشید که ولتاژ ورودی در رگولاتورها اگر بیشتر شود رگولاتور باید تلاش بیشتری برای کم نمودن ولتاژ انجام دهد و همین امر سبب داغ شدن بیش از حد رگولاتور میشود. پس بهتر است ابتدا ولتاژ را از قانون سری مقاومتها کم می کردند و بعد مثلا ولتاژ 14 ولت را با رگولاتور به 12 تبدیل میکردند.

 

رابطه رله ها و ترانزیستورها و دیود زنر در تعمیر برد اصلی تکنما

همه برقکاران تا به امروز با رله در برق الکترونیک و یا با کنتاکتور در برق صنعتی آشنایی کافی را دارند. کنتاکتور و یا رله با ولتاژ اعمال شده بر روی بوبین آن عمل میکند و یک سری تیغه ها را باز و یک سری از تیغه ها را میبندد. اما اعمال ولتاژی کیفیت بالایی از خود نشان نمیدهد.

تصور کنید بنده در ارتفاع بیست متری یک ساختمان قرار گرفته ام و با اعمال ولتاژی از سمت من ولتاژ رسیده به بوبین رله دارای افتی بابت جنس و طول کابل می باشد و ممکن است این ولتاژ به 6 ولت کاهش یابد پس اعمال ولتاژ برای عملکرد این سیستم مناسب نمیباشد. البته این یکی از نقاط ضعف رله هاست و نقطه ضعف دیگر آن جریان مورد نیاز برای بوبین است که مثلا یک CPU قادر به اعمال این ولتاژ یا جریان نمیباشد.

از این رو ترانزیستورها می توانند تمام مشکلات رله را سامان بخشند چراکه این نوع از قطعات الکترونیکی با جریان عمل میکنند و تنها کافیست تا یک جریان بسیار کمی از تیغه ها عبور کند تا عمل سوئیچینگ انجام گردد. حال این عمل سوئیچینگ می تواند ولتاژ تولید شده از سمت رگولاتور 7812 را به بوبین رله وصل نماید. حال در کنار هر رله ما شاهد یک ترانزیستور در برد اصلی تکنما هستیم و همین امر سبب میگردد تا CPU دستگاه به راحتی فرمان قطع و وصل رله را صادر نماید.

حال وجود یک دیود زنر در کنار هر رله نیز سبب می گردد تا ولتاژ اعمال شده به بوبین رله از دوازده ولت فراتر نرود و امنیت برد برای خرابی برد اصلی به حداکثر برسد. این یعنی خرابی کمتر در برد اصلی تکنما و کیفیت بالاتر نسبت به رقبا

دوره آموزش تخصصی تعمیرات آیفون تصویری زیر نظر مهندس میرزاده

 

آی سی تقویت صدا در برد اصلی پنل تکنما

پنل های تکنما همانند تمامی پنل های در آیفون تصویری نیاز به تقویت صدا در بیرون می باشند. این تقویت صدا وظیفه آی سی با نام LM386 می باشد. این آی سی از نوع مرقوب بوده و همانند دیگر آیفون های تصویری جهت افزایش گین خود نیازمند یک خازن 10uf می باشد. خازن ده میکروفارادی در کنار آی سی تقویت صدا در کنار همان آی سی وجود خواهد داشت.

چند عدد خازن دیگر در کنار آی سی LM386 وجود دارد که برخی وظیفه تریبل دار کردن صدا ( ضریف کردن صدا ) و برخی دیگر جهت رگوله کردن ولتاژ تغذیه این آی سی هستند. مدار یک آی سی LM386 به قرار زیر است.

رابطه ماژول M و نداشتن تصویر در پنل تکنما

نداشتن تصویر در آیفون تصویری تکنما یکی از بیشترین خرابی ها در این آیفون تصویری می باشد. حال با یکدیگر تمامی دلایل نداشتن تصویر در آیفون تصویری تکنما در ماژول اصلی را بررسی می نماییم.

همانطور که میدانیم وظیفه برد اصلی پنل آیفون تکنما سوئیچ نموده خط تصویر واحدها با برداشتن گوشی و تغذیه برد دوربین پنل می باشد. البته در بیشتر مواقع ما در تعمیرات آیفون تصویری که در اینجا آیفون تکنما می باشد به مشکلات ولتاژی بر خواهیم خورد که مشکلات ولتاژی و جریانی همواره بیشترین نوع خرابی در آیفون های تصویری هستند. حال ما جهت چک نمودن تصویر در آیفون تصویری چه عملکردهایی را باید دنبال نماییم. یا بهتر است به زبان ساده تر بگوییم تعمیر برد اصلی پنل تکنما در نداشتن تصویر را چگونه بررسی نماییم؟

در جواب این سوال باید در ابتدا بدانیم که ماژول دوربین یا همان برد دوربین پنل تکنما جهت کارکرد مناسب نیازمند ولتاژی معادل 12 ولت مستقیم است. این یعنی در ابتدا ما باید عمل ولتاژ گیری از برد اصلی داشته باشیم. حال چگونه؟

ارتباط برد اصلی پنل تکنما و برد دوربین توسط یک سوکت سه سیمه با رنگ بندی زرد، مشکی یا آبی و قرمز می باشد. در این رنگبندی هر رنگ نشان از یک عملکرد خواهد داشت.

  • رنگ زرد : همان انتقال تصویر به ماژول اصلی می باشد.
  • رنگ قرمز : همان انتقال ولتاژی را دارد. ( جهت تغذیه برد دوربین پنل تکنما )
  • رنگ مشکی : همان منفی مشترک بین ولتاژ و تصویر خواهد بود.

نحوه ولتاژ گیری جهت تعمیر نداشتن تصویر در ماژول M

تعمیر نداشتن تصویر در برد پنل آیفون تکنما

 

تعمیر نداشتن تصویر در پنل تکنما

به عکس بالا توجه کنید… این عکس درگاه ارتباطی برد دوربین را به برد اصلی آیفون تکنما یا پنل بیرونی را نشان میدهد. حال ما باید در ابتدا ولتاژ ورودی به برد دوربین یا ولتاژ تغذیه برد دوربین را چک کنیم که آیا نداشتن ولتاژ از برد اصلی باعث نداشتن تصویر شده است یا خیر خرابی در برد دوربین تکنما باعث نداشتن تصویر شده است.

توجه داشته باشید که نداشتن تصویر در تمامی واحد ها مربوط به خرابی در پنل بیرونی آیفون تکنما میگردد و نداشتن تصویر در یک واحد مربوط به این مطلب نمیگردد. بلکه شما باید نداشتن تصویر در آیفون تصویری در یک واحد را دنبال نمایید.

چک نمودن برق دوربین در برد اصلی پنل تکنما

جهت تست عملکرد پنل اصلی برد تکنما بهترین روش ابتدا چک نمودن خط ولتاژی است. به عنوان مثال شما در کلیه واحدها تصویر ندارید یا تصویر با مشکل مواجه شده است بهترین روش در تعمیر این قطعه ابتدا چک نمودن ولتاژ رسیده به دوسیم قرمز و مشکی ورودی برد دوربین است. دوربین توسط سه عدد سیم مشکی و قرمز و زرد به برد اصلی متصل می گردد که سیم مشکی منفی مشترک و سیم قرمز مثبت برق و سیم زرد مثبت تصویر خواهد بود. پس دوربین جهت عملکرد نیاز به ۱۲ ولت برق ورودی از برد اصلی است. ابتدا آن را چک نمایید و در صورت نداشتن برق ورودی ابتدا رگولاتور ۷۸۰۵ را بررسی نمایید و بعد کلیه تجهیزاتی که در مسیر برق دوربین قرار گرفته اند.

تعمیر سون سگمنت در برد اصلی ماژول M یا برد اصلی پنل تکنما

برد اصلی آیفون تصویری تکنما همانطور که گفتیم دارای یک عدد سون سگمنت سه عددی یا چهار عددی است که همان نمایش گر پنل می باشد. جهت تعمیر برد اصلی پنل ایفون تصویری تکنما نیاز است تا سون سگمنت در صورت نمایش ندادن بررسی گردد. که بررسی کردن ان نیاز به یک متخصص یا تعمیرکار آیفون تصویری و دانش بالاتری دارد.

توجه داشته باشید که هر سونسگمنتی دارای یک آی سی پردازش می باشد که خرابی در این آی سی سببب نمایش ندادن تصویر بر روی پنل خواهد شد.

تعمیرات پنل تکنما

 

نوعی دیگر از برد اصلی در پنل آیفون های تکنما وجود دارد که مربوط به آیفون های تکنما سری اول می باشد و اتصال کابل ها به صورت پیچ بوده و باید در داخل ترمینال مربوطه پیچ گردند. تفاوتی در عملکرد برد دیده نمیشود فقط باید توجه داشته باشید که نرم افزار ارائه شده در این بردهای سری قدیم به آیفون های داخلی سری جدید نمیخورند . یعنی اگر نیاز به تهیه آیفون تصویری سری جدید تکنما دارید باید حتما پنل آیفون تکنما را نیز تعویض نمایید.

تعمیرات مربوط به کیبورد پنل بیرونی آیفون تصویری تکنما

کیبورد یعنی همان صفحه کلید. صفحه کلید در واقع تشکیل شده است از چند عدد شاسی که با فشار دادن هر یک از آنها یک فرمان به برد اصلی و سونسگمنت ارسال می گردد. در تکنما ما دو نوع صفحه کلید داریم.

  • صفحه کلیدهای شاستی
  • صفحه کلیدهای لمسی
  • صفحه کلیدهای کدینگ

 

کیبورد تکنما

در هر دو نوع این صفحه کلید ها تعمیرات صفحه کلید آیفون تکنما مشترک است فقط کافیست تا عملکرد هر یک از شاسی ها را با بیزر چک نماییم. و جهت برطرف کردن مشکلات و تعمیر یک صفحه کلید در آیفون تکنما فقط کافیست تا این صفحه کلید را با اسپری ناهید شستشو دهیم.

تعمیرات مربوط به دوربین آیفون تصویری تکنما

در تعمیرات یک پنل آیفون تصویری تک نما دوربین نقش بسیار مهمی دارند در واقع می توان ضعف جدید آیفون های تکنما را در تعویض بالای دوربین آن دانسن چرا که این قطعه تبدیل شده است به یک قطعه مصرفی در آیفون تصویری تکنما. تعمیرات بردهای دوربین تکنما تنها در دوره های آموزش تعمیرات برد ذکر میگردند و ما در این مطلب به تعمیرات برد دوربین پنل تکنما نخواهیم پرداخت.

مصطفی میرزاده

مصطفی میرزاده مدیریت مجموعه سریر تصویر می باشد. تخصص ایشان در زمینه های برقی و سئو سایت است. 8 سال فعالیت در برج میلاد تهران - 2 سال فعالیت در دانشگاه تربیت مدرس و 5 سال مدرسی بردهای الکترونیکی در سوابق ایشان ضبط گردیده است. تخصص هایی همچون طراحی مدارات فرمان - طراحی مدارات الکترونیکی - سئو حرفه ای سایت ، تا به امروز در رزومه ایشان ثبت گردیده است. پیشرفت در کار و حرفه و انتقال دانش خود به دیگران از خصوصیات بارز ایشان است.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. خازن برد مین تکنما 50 ولت 1000 میکروفاراد هست دراین مقاله به اشتباه 10 میکرو فاراد نوشتید . مشکل ضعیف شدن صدای بلندگوی پنل تکنما بیشتر در کجای برد هست ایسی یا خازن یا جای دیگه؟!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماس با ما